Валутни курсове  към  19/02/2020 16:58:01

При безкасови операции с равностойност до 10000 лв
За Фиксинг Купува Продава
EUR 1 1.95583 1.95000 1.95900
GBP 1 2.35685 2.29018 2.40618
CHF 1 1.84182 1.80440 1.88040
USD 1 1.80827 1.77495 1.85095
JPY 100 1.64771 1.56749 1.70349

Обслужване на клиенти

0 700 117 17

 

Обединена Българска Банка Ви осигурява

Интернет достъп до Вашите средства от всяка точка на света чрез U-online.

Услугата е предназначена за клиенти на ОББ - граждани и фирми. Чрез нея удобно и бързо имате възможност да:

 •  Получавате справки по банкови сметки
 •  Извършвате операции по банкови сметки
 •  Получавате финансова информация

   ОББ Онлайн Демо

Новини

 

12.07.2019г.

Предстоящи промени в ОББ Онлайн

Уважаеми клиенти,

От 14.09.2019г. влизат в сила промени в Общите условия за платежни услуги на банката в раздела за Онлайн банкиране, свързани с прилагането на законовите изисквания за задълбочено установяване на идентичността на ползвателите на платежни услуги при работа с онлайн банкиране.

Въвеждането на тези промени целят платежните услуги, предлагани по електронен път, да се извършват по сигурен начин посредством технологии, които могат да гарантират сигурно установяване на идентичността на ползвателя и възможно най-голямо ограничаване на риска от измами.

Какво ще се промени при използването на услугата ОББ Онлайн?

Екипът на ОББ

 

17.05.2019г.

Уважаеми клиенти,

ОББ преустановява поддръжката на старата версия на електронно банкиране. От 15.07.2019 достъпът до адрес https://ebb.ubb.bg/ebank ще бъде прекратен.

Всички услуги ще са достъпни само през новата визия на адрес https://ebb.ubb.bg .

Предимства:

 • Можете да използвате ОББ Онлайн от всички браузъри (Internet Explorer, Mozilla, Google Chrome, Safari, Opera, и др.), без нужда от допълнителни настройки;
 • Работите без сертификат;
 • Ползвате новите ни справки и функции, създадени да улеснят вашето банкиране;
 • Можете да подписвате с новото ни хардуерно устройство или вградения мобилен токън в ОББ Мобайл, като получавате най-високо ниво на защита.
Екипът на ОББ

 

17.05.2019г.

Прекратяване на поддръжката на протокола за комуникация TLS 1.0

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви уведомим, че в стремежа ни непрекъснато да поддържаме високо ниво на сигурност на продуктите и услугите, които предлагаме, от 01.06.2019 г. браузърите, които поддържат само ранната версия на протокола за сигурна комуникация TLS 1.0, няма да могат да се използват за достъп до онлайн банкиране на ОББ – ОББ Онлайн.

Ако браузърът Ви или операционната система, която използвате не поддържа TLS версия 1.1 (или по-нова), е необходимо да ги актуализирате, за да продължите да имате достъп до услугата за интернет банкиране.

Екипът на ОББ

 

02.05.2018г.

Уважаеми клиенти,

Ако вече сте назначили Единно потребителско име и след вход не виждате в падащия списък останалите профили, е необходимо да изпълните еднократно през новия дизайн на адрес https://ebb.ubb.bg следните стъпки:

 • Вход с потребителя, който сте избрали за Ваше единно потребителско име.
 • От падащия списък с Вашите профили, изберете последователно всеки един от тях и въведете паролата за вход, която сте използвали до момента за достъп до съответната фирма или лични сметки.

След това може да продължите работа в стария дизайн, където в падащия списък ще виждате всички профили за избор.

Екипът на ОББ

 

19.04.2018г.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че услугата Плащане на битови сметки, е налична в обновеното ни електронно банкиране.

Екипът на ОББ

 

12.01.2018г.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви уведомим, че поради планирано техническо обновяване на системите на 13-ти и 14-ти януари 2018 някои от функционалностите на мобилното и електронното банкиране на ОББ, както и на контакт центъра на ОББ, ще бъдат временно ограничени.

Предварително се извиняваме за създаденото неудобство и се надяваме на Вашето разбиране.

Екипът на ОББ

 

15.12.2017г.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че поради планирано обновяване на електронно банкиране, системата няма да бъде достъпна на 16.12.2017г. между 10:00 и 13:30 часа.

Извиняваме се предварително за причиненото неудобство и благодарим за разбирането.

Екипът на ОББ

 

28.11.2017г.

Европейската седмица, посветена на превенцията и осведомеността по отношение на "финансовите мулета"

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че днес стартира информационна кампания по повод на Европейската седмица, посветена на превенцията и осведомеността по отношение на така наречените „финансовите мулета“, зад която кампания ние от Обединена българска банка заставаме и подкрепяме.

Кампанията цели да насочи общественото внимание и да информира как можете да се предпазите от това да станете „финансово муле“ без да осъзнавате. Повече информация можете да намерите тук.

 

02.10.2017г.

Нова игра за клиенти на електронното ни банкиране - UOnline

Уважаеми клиенти,

От 1 октомври до 30 ноември 2017 г. От 1 октомври до 30 ноември 2017 г. всички индивидуални клиенти на електронното ни банкиране - UOnline, които направят онлайн трансакция, могат да участват автоматично в томбола за спечелване на една от 200-те ни специални награди - комплекти за зареждане на преносими устройства.

Всяка извършена операция дава уникален шанс за спечелване на награда. Повече информация за условията и механизма на промоцията може да намерите тук

Желаем на всички потребители на UOnline късмет!

С уважение,

Екипът на ОББ

 

26.06.2017г.

Очаквайте обновения дизайн на UOnline

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че от 03.07.2017г. UOnline от ОББ ще бъде с изцяло обновен дизайн за всички наши индивидуални клиенти. Освен модерната нова визия, в обновеното електронно банкиране ще откриете преимуществото на още по-бързия и лесен достъп до разнообразна информация и трансакции.

За да Ви улесним при ежедневното Ви банкиране, ще Ви представим съвсем нов основен екран, от който бързо и интуитивно ще можете да извършвате най-често използваните трансакции без да е необходимо да влизате в различни менюта.

През следващите месеци, паралелно с обновената визия на сайта, клиентите ще могат да достъпват и предишната версия на електронното банкиране.

Обновената начална страница на сайта на електронно банкиране ще бъде видна за всички потребители, като до края на тази година ще предоставим и обновено електронно банкиране за нашите корпоративни клиенти.

С уважение,

Екипът на ОББ

 

22.06.2017г.

Потребителите на UMobile вече могат да достъпват профила си с пръстов отпечатък или с кратък ПИН код

В стремежа си да дадем на нашите клиенти удобен и бърз достъп до мобилното банкиране UMobile, добавихме възможност за вход с пръстов отпечатък или с кратък ПИН код, като начина на идентификация може да бъде избиран според предпочитанията на потребителя.

Функцията за директен вход с кратък персонален код (ПИН) е налична и за трите операционни системи, на които работи приложението: Android 4.4 (или по-висока версия), iOS 9 (или по-висока версия) и Windows Phone 8.1 (или по-висока версия).

Вход с пръстов отпечатък е достъпен на устройства с Android и iOS, притежаващи сензор за пръстов отпечатък. При Android сензорът трябва да бъде управляван с официалния Android Fingerprint API на Google.

Потребителите на приложението могат по всяко време да променят предпочитаният от тях начин на влизане в профила си. Подробна информация относно използването на ПИН или пръстов отпечатък е публикувана и в секцията „Често задавани въпроси“ на UMobile.

 

Техническо обновяване на системите за интернет и мобилно банкиране (...)
Техническо обновяване на системите за интернет и мобилно банкиране (x)

16.05.2017г.

Техническо обновяване на системите за интернет и мобилно банкиране

Бихме искали да Ви информираме, че на 23.05.2017г. (вторник) между 18ч. и 21ч. ще бъде извършено техническо обновяване на системите за интернет и мобилно банкиране, поради което те няма да бъдат достъпни в описания времеви период. Предварително се извиняваме за създаденото неудобство и се надяваме на Вашето разбиране.

С уважение, Екипът на ОББ

 

Преустановяване регистрирането на Квалифицирани електронни подписи (КЕП) за работа в интернет банкиране (...)
Преустановяване регистрирането на Квалифицирани електронни подписи (КЕП) за работа в интернет банкиране (x)

01.05.2017г.

Преустановяване регистрирането на Квалифицирани електронни подписи (КЕП) за работа в интернет банкиране

Бихме искали да Ви информираме, че във връзка с планирана промяна в политиката за идентификация и подписване на електронни трансакции от 01.06.2017 г. ОББ преустановява регистрирането на Квалифицирани електронни подписи (КЕП) за работа в интернет банкиране.

За подписване на електронни трансакции след тази дата, е необходимо да инсталирате сертификат, издаден от банката. За Ваше удобство в електронно банкиране ще бъде осигурена възможност за отдалечено получаване на ОББ сертификат, без необходимост от посещение на банков клон.

Клиентите, регистрирали КЕП за работа в системата до 01.06.2017 г., ще могат да го използват за идентификация и подписване на трансакции до 1 декември 2017 г.

В случай, че имате необходимост от допълнителна информация и съдействие, можете да се свържете с нашия Център за обслужване на клиенти на телефони 0700 117 17, 02 483 1717, както и на кратък номер *7171.

С уважение,

Екипът на ОББ

 

Клиентите на електронно банкиране с достъп до платформата за валутна търговия на ОББ (...)
Клиентите на електронно банкиране с достъп до платформата за валутна търговия на ОББ (x)

13.03.2017г.

Клиентите на електронно банкиране с достъп до платформата за валутна търговия на ОББ

От 13.03.2017 г. в електронно банкиране стартира нова функционалност, позволяваща на клиентите да следят движенията на валутните пазари и да сключват сделки по избран от тях курс , директно в платформата за валутна търговия на ОББ. За тази цел в електронно банкиране е създадено ново меню – „U-Трейд“, което е достъпно както за физически лица, така и за бизнес клиенти .

За да търгува с определена валутна двойка, всеки клиент, който желае да се възползва от U-Трейд, трябва да има открита и регистрирана за електронно банкиране сметка в съответната валута.

Физическите лица автоматично получават възможността да търгуват през платформата. За да се възползват от нея, бизнес клиентите трябва да посетят обслужващия ги клон и да подадат Карта за промяна на данни за електронно банкиране с информация за лицата, които ще извършват валутна търговия и сметките, с които ще търгуват.

Допълнително удобство за физическите лица е създадената в електронно банкиране възможност за онлайн откриване на разплащателна сметка в избрана от клиента валута.

Новата функционалност е достъпна през меню „U-Трейд“, където можете да намерите повече информация и инструкция за ползване на платформата.

 

Генерирайте еднократни пароли за електронно банкиране с новото ни мобилно приложение U-code mobile (...)
Генерирайте еднократни пароли за електронно банкиране с новото ни мобилно приложение U-code mobile (x)

02.03.2017г.

Генерирайте еднократни пароли за електронно банкиране с новото ни мобилно приложение U-code mobile

Всички наши клиенти вече могат да се възползват от новото ни мобилно приложение U-code mobile, с което да генерират еднократни пароли за идентификация и потвърждаване на трансакции в електронното ни банкиране. U-code mobile е безплатна алтернатива на предлаганото от нас хардуерно устройство U-code и може да замени напълно използването на пароли чрез SMS съобщения.

С U-code mobile можете да генерирате динамични пароли за всички Ваши профили в електронно банкиране без да зависите от използваните от Вас услуги на мобилен оператор и без да е необходимо устройството Ви да бъде свързано с интернет.

Динамичните пароли, които U-code mobile генерира могат да бъдат използвани за вход в профила ви в електронно банкиране с възможност за извършване на активни операции, за потвърждаване на трансакции към нови контрагенти, валутни преводи и импорт на файл, за заявяване и изтегляне на сертификат, както и за смяна на парола през функцията на електронното банкиране „Забравена парола“.

Мобилното приложение е достъпно за инсталиране на устройства, използващи операционни системи Android и iOS и можете да го намерите в Google Play Store и в Apple Store. За активирането на U-code mobile е необходимо еднократното въвеждане на специален код, който може да бъде получен във всеки клон на банката, а входът в приложението е защитен с въвеждане на генериран от потребителя ПИН код или пръстов отпечатък.

 

Съобщение за настоящи картодържатели с кредитни карти Visa Electron (...)
Съобщение за настоящи картодържатели с кредитни карти Visa Electron (x)

18.01.2017г.

Съобщение за настоящи картодържатели с кредитни карти Visa Electron

В стремежа си да предлага на своите клиенти конкуренти продукти и услуги, ОББ продължава процеса на обновяване на картовото си портфолио и от началото на месец януари Банката започна издаването на безконтактни кредитни карти Visa.

След 31.01.2017г. Банката ще издава кредитни карти само с безконтактна функционалност. В тази връзка, всички съществуващи кредитни карти Visa Electron на физически лица, които изтичат след тази дата, ще бъдат преиздадени безплатно за клиентите в карти Visa Classic с безконтактна функционалност. Действащите условия по договорите се запазват, като клиентите вече ще могат допълнително да се възползват и от предимствата на безконтактните плащания – бързина, удобство и сигурност навсякъде по света.

В тази връзка, ако картата Ви е обновена, в електронно банкиране, на мястото на Visa Electron, ще виждате името и номера на новата Ви карта Visa Classic, която можете да получите в същия клон на банката, от който сте получили предходната. Моля да имате предвид тази особеност при проверка на „Транзакции по кредитни карти“ и избор на карта в „Захранване на собствени кредитни карти“. Можете да продължите да ползвате Вашата кредитна карта Visa Electron до изтичане на валидността и.

Безконтактно плащане до 25 лв. е възможно само с доближаване на картата към ПОС-терминал и без да се изисква въвеждане на ПИН – код. Между картата и приемащото устройство не се обменя чувствителна информация, която да идентифицира клиента и неговата карта. Безконтактно могат да се извършват и плащания над 25 лв., като при такива се изисква въвеждане на ПИН-код.

 

Бонусите от програмата UWIN вече и в UMobile (...)
Бонусите от програмата UWIN вече и в UMobile (x)

18.01.2017г.

Бонусите от програмата UWIN вече и в UMobile

Бонусите, натрупани в лоялната програма на ОББ – UWIN, вече могат да бъдат проверени и в мобилното ни банкиране - UMobile.

След като през изминалата година въведохме възможността за проверка на UWIN бонуси през електронно банкиране, следващатa стъпка от развитието на електронните ни канали бе реализацията на възможността за справка на натрупаните и неизползвани от клиентите бонуси по лоялната ни програма UWIN в UMobile.

Справката „UWIN бонуси“ е разположена в Меню „Карти“ на UMobile и визуализира общия размер на бонусите, натрупани по всички карти на клиента, които са включени в програмата.

 

Новини 2016г.АрхивНовини 2016г.

07.12.2016г.

Уважаеми клиенти,

Възстановена е възможността за подписване на документи с браузър Mozilla Firefox версия 50.0. В случай, че използвате по-стара версия, следва да я обновите и изпълните указанието тук.

 

02.12.2016г.

Клиентите на електронно банкиране вече могат да използват договорен от тях валутен курс

Клиентите на електронно банкиране вече могат да се възползват от нова функционалност за въвеждане на договорен курс при извършване на трансакции с превалутиране за суми с над 6000 левова равностойност.

Валутният курс се договаря с дилър на банката в работни дни от 8:45 до 16:30ч. Телефонът, на който можете да се свържете, е +359 2 811 2449. При договорен курс клиентът получава 5-цифрена референция, която въвежда в поле „FX референция при договорен курс с дилър“ в съответния платежен документ в електронното си банкиране. FX референцията може да се използва еднократно до 17:00ч. в деня на договарянето й. Платежните документи, в които е добавена новата възможност, са „Превод между собствени сметки“, „Обмяна на валута“ и „Валутен превод в ОББ“.

Услугата е достъпна както за физически лица, така и за бизнес клиенти.

 

23.11.2016г.

Европейската седмица, посветена на превенцията и осведомеността по отношение на "финансовите мулета"

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че днес стартира информационна кампания по повод на Европейската седмица, посветена на превенцията и осведомеността по отношение на така наречените „финансовите мулета“, зад която кампания ние от Обединена българска банка заставаме и подкрепяме.

Кампанията цели да насочи общественото внимание към разрастващата се киберпрестъпна дейност и да информира как можете да се предпазите от това да станете „финансово муле“, участващо в киберпрестъпления, без да осъзнавате. Повече информация можете да намерите тук.

 

18.11.2016г.

Уважаеми клиенти,

След обновяване на браузър Mozilla Firefox до версия 50.0 е установена невъзможност за подписване на документи. В този случай, моля следвайте указанието тук.

 

03.10.2016г.

Мобилното приложение UMobile с версия и за Windows Phone.

Индивидуалните ни клиенти на ОББ вече могат да банкират в движение с UMobile и през Windows Phone. Бързо, удобно и сигурно могат да бъдат извършени справки за използваните банкови продукти и най-популярните банкови трансакции. UMobile за Windows Phone е достъпно за безплатно изтеглане от тук:Възможност за извършване на справки и трансакции през UMobile ще имат клиентите, регистрирани за Електронно банкиране на ОББ. За да влязат в своя профил е необходимо да въведат потребителския номер (или верифицирания от тях имейл) и паролата за Електронно банкиране.

Регистрация за Електронно банкиране можете да направите както във всеки наш банков клон, така и изцяло онлайн на адрес https://ebb.ubb.bg/ebankreg (без да е необходимо да посещавате офис на ОББ). Повече за UMobile и начините му на ползване, можете да намерите тук.

 

30.08.2016г.

Бонусите от програмата UWin вече и в Електронно банкиране

С тази новост продължава активното развитие на електронните канали на банката. Справката за UWin бонуси е разположена в меню Карти и визуализира общия размер неизползвани бонуси по всички карти, включени в програмата.

Клиентите с кредитни карти, както и притежателите на MasterCard World Debit® могат да натрупват и усвояват бонуси в:

 • Партньорската програма с различни търговци, при които всяка транзакция, направена на терминал на ОББ трупа бонус. Повече информация за програмата можете да откриете тук
 • Кампания за рожденици – 10% бонус от всички покупки, направени на рождения им ден и деня след него, като след осчетоводяването на транзакциите, бонусите могат да бъдат усвоявани на ПОС терминалите на търговците в лоялната програма. Повече информация за тази кампания можете да откриете тук
Разширяването на инициативите в рамките на програма UWin ще продължава, като информация за всички текущи промоции и новости, можете да откриете на специално създадения за целта сайт www.uwin.bg

 

02.08.2016г.

Дебитно авизо по наредени валутни преводи вече и онлайн

За всички клиенти на електронно банкиране, в справката „Извлечение по сметка“ е добавена нова възможност за преглед и печат на дебитно авизо по наредени валутни преводи, което е достъпно до 45 дни в работното време на банката. Новата функционалност може бъде използвана чрез избиране на „Преглед“ в колона „Дебитно авизо“.

 

01.08.2016г.

Разсрочване на покупки на вноски без такса и без лихва

ОББ дава възможност на своите клиенти, които притежават кредитни карти, да разсрочат всяка своя покупка без да дължат такса в периода от 01.08.2016 до 30.09.2016 и да я изплатят на равни вноски без лихва.

С новото промоционално предложение притежателите на кредитни карти могат да се насладят пълноценно на оставащите горещи августовски дни или да се подготвят за наближаващата есен.

Всяка покупка на стойност над 100 лв., направена с кредитна карта от ОББ в промоционалния период, може да бъде разсрочена на 3, 6, 9 или 12 равни месечни вноски без клиентите да дължат такса за услугата и без лихва.

Клиентите могат да изберат предпочитания от тях период за изплащане и да се възползват от услугата с едно телефонно обаждане до Центъра ни за обслужване на клиенти (на телефон 0700 117 17 или *7171 за мобилни оператори) или чрез Електронното банкиране.

 

27.07.2016г.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на 27.07.2016г. (сряда) системата за Електронно банкиране ще бъде временно недостъпна за справки и преводи след 16:30ч. за около 60 минути, поради планирано обновяване на функционалности.

Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за Вашето разбиране.

 

13.06.2016г.

UMobile – приложение за бързо, сигурно и удобно банкиране в движение.

Клиентите на ОББ вече могат да банкират в движение с новата апликация UMobile. Предназначено за физически лица, с това нововъведение, вече може бързо, удобно и сигурно да бъдат извършени справки за ползваните банкови продукти и най-популярните банковите трансакции. UMobile може да бъде изтеглена безплатно в:

и

Възможност за извършване на справки и трансакции през UMobile ще имат клиентите, регистрирани за Електронно банкиране на ОББ. За да влязат в своя профил е необходимо да въведат потребителския номер (или верифицирания от тях имейл) и паролата за е-банкиране. Повече за услугата и начините й на ползване, могат да бъдат намерени тук.

 

11.04.2016г.

Клиентите на ОББ вече могат да откриват стандартна разплащателна сметка онлайн

Стандартна разплащателна сметка от ОББ вече може да бъде открита от всеки индивидуален клиент на Банката през неговото Електронно банкиране.

Услугата, която дава възможност за съпътстващо заявяване на дебитна карта и откриване на срочен депозит в ОББ, е достъпна от меню „Депозити и сметки“ и е без такса. Благодарение на нововъведението клиентите ще могат да открият онлайн своята Стандартна разплащателна сметка, за да извършват разплащания в страната и чужбина, да откриват депозити в различна валута, да заявяват дебитна карта и да използват други продукти и услуги на Банката, свързани с наличие на такъв вид сметка.

Новата услуга обогатява разширяващия се спектър от възможности за онлайн банкиране на ОББ, която вече предлага на своите клиенти възможността да заявят през своето е-банкиране откриване на сметка „Активност“, депозит „На разположение“, нова безконтактна Debit MasterCard® или VISA Electron, както и опцията сами да блокират и активират своята карта, а отскоро – и възможността да сменят своята парола за е-банкиране дистанционно.

 

Заявка за дебитна карта - вече и онлайн през електронно банкиране (...)
Заявка за дебитна карта - вече и онлайн през електронно банкиране (x)

Физическите лица, клиенти на Електронно банкиране, имат възможност да заявяват онлайн безконтактна Debit MasterCard или дебитна карта VISA Electron от ОББ чрез своето електронно банкиране.

Услугата е достъпна през секция „Нашите предложения“ и през меню „Карти“, където е на разположение и справка за проверка статуса на подадена заявка.

 

Клиентите на електронно банкиране вече могат да задават нова парола за достъп дистанционно (...)
Клиентите на електронно банкиране вече могат да задават нова парола за достъп дистанционно (x)

Благодарение на услугата те ще могат лесно, бързо, сигурно и напълно безплатно да се сдобият с нова парола за своето е-банкиране в ОББ.

Новата функционалност, отворена както за индивидуални, така и за бизнес клиенти, е разположена на началната страница на електронно банкиране, непосредствено до входа в системата.

 

Нова функционалност за Блокиране/Активиране на карта през електронно банкиране (...)
Нова функционалност за Блокиране/Активиране на карта през електронно банкиране (x)

От 17 февруари 2016г., физическите лица, клиенти на Електронно банкиране имат възможност да контролират статуса на своята банкова карта, като я блокират или активират в реално време и без такса, през специално създадена функционалност в меню Карти.

Допълнителна информация за услугата можете да получите на телефон 0700 117 17 или *7171 за абонати на български мобилни оператори.

Екипът на ОББ

 

Архив

24.11.2015г.

Нова услуга за притежателите на кредитни карти

В навечерието на празничното пазаруване ОББ предлага на своите клиенти нова услуга за разсрочване на равни вноски на покупки с кредитна карта.

Нововъведението дава възможност на клиентите да изплащат на вноски всяка покупка над 100 лв., направена с кредитна карта, издадена от банката, на 3, 6, 9 или 12 равни месечни вноски и без лихва.

По повод предстоящите празници, услугата ще бъде без такса до 31 март 2016 г.

Клиентите могат да изберат предпочитания от тях период за изплащане и да се възползват от услугата с едно телефонно обаждане до Центъра за обслужване на клиенти на ОББ.

Повече информация за условията на новата услуга, може да намерите тук.

 

19.10.2015г.

Откриването на срочен депозит – вече и онлайн в е-банкирането на ОББ

Възможност да открият с една стъпка срочен депозит „На разположение“ вече имат клиентите на електронното банкиране на ОББ.

Услугата е не само бърза, но и напълно безплатна, като заявилите онлайн депозити, ще се радват на още по-атрактивни лихвени нива.

Освен това желаещите да си открият „На разположение“ могат да избират както срока, така и валутата на депозита. Той може да е за срок от 6,12 или 24 месеца, а клиентите избират между лева, евро или щатски долари като минималната сума за откриване, с която трябва да разполагат, е 3 000 валутни единици. Всеки желаещ може да си открие срочен депозит „На разположение“, стига да има стандартна разплащателна сметка в съответната валута или сметка „Комфорт“ в лева.

Основни предимства на депозита, който действително е винаги на разположение, са:

 • Ежемесечно получаване на лихвата
 • Гарантирана доходност, дори и в случай на предсрочно прекратяване.

Нововъведението е поредното удобство, което ОББ обявява за клиентите си в последните месеци. Така, от месец август, банката даде възможност на потребителите на електронното си банкиране да откриват разплащателна сметка „Активност“, чрез която могат да следят наличностите и движенията по сметката си в реално време, както и да извършват свободно преводи и плащания през своето е-банкиране. За последното пък ОББ въведе възможността за плащане по предварително зададени шаблони без необходимостта от вход със сертификат.

 

01.09.2015г.

Плащанията през е-банкирането на ОББ – по-лесни, само с потребителско име и парола

Физическите лица, клиенти на Електронното банкиране вече имат възможност да извършват бързо и без сертификат плащания с предварително зададени шаблони. Новата функционалност позволява извършването на преводи само с въвеждане на потребителско име и парола, стига клиентите да са регистрирали свои собствени шаблони през онлайн банкирането на Банката.

За нововъведението:

 • Достъп - От специално разработената секция „Преводи и Шаблони“ на меню „Операции“
 • Функционалност – На база на верифицирани лични шаблони клиентите бързо, лесно и сигурно могат да нареждат плащания, без да използват сертификат и еднократни пароли за достъп до активни операции

За шаблоните:

 • Защо са полезни - И в момента шаблоните позволяват на хиляди клиенти да ускорят операциите си в Е-банкирането, като извършват преводи по предварително зададени и одобрени от тях параметри на чести плащания.
 • Създаване на шаблони – Създаването на шаблон е възможно само при извършване на реално плащане при вход по стандартния начин, със сертификат и еднократни пароли за активно банкиране.
 • Регистрираните досега шаблони – Всички регистрирани досега шаблони са видими през новата функционалност. Превод с потребителско име и парола може да се направи по тези от тях, за които е реализирано поне едно плащане верифицирано с еднократна парола от SMS или U-code.
Нововъведението е поредната промяна, която ОББ прави през последните месеци в стремежа си да улесни клиентите на Eлектронно банкиране, като запази високите си стандарти за сигурност на плащанията.

 

11.08.2015г.

ОББ дава възможност на физически лица за онлайн откриване на сметка Активност

От 11.08.2015г. клиентите на електронното банкиране на ОББ ще могат да откриват бързо и лесно сметка ктивност .

Откриването на Разплащателна сметка ктивност е напълно безплатно, като клиентите имат възможност да посочат в каква валута да открият сметката, избирайки между лева, евро или щатски долари. След онлайн откриването на сметката те ще могат да следят наличностите и движенията по сметката си в реално време, както и да трансактират свободно през своето е-банкиране.

Сред допълнителните предимства на сметката са:

 • Банката връща месечната такса при извършване на повече от 10 дебитни трансакции в календарния месец
 • Възможност за директно онлайн заплащане на разходите за комунални услуги
 • Атрактивни лихвени нива за суми над 2 500 валутни единици
 • Диференцирана лихва в зависимост от сумата по сметката. Лихвата се начислява ежедневно и се изплаща в края на всяка календарна година и/или при закриване на сметката.
Нововъведението е само част от удобствата, които ОББ създава за своите клиенти през последните месеци. Така, в края на май, банката даде възможност на потребителите на Електронното си банкиране да извършват без сертификат, напълно сигурно и само с въвеждане на потребителско име и парола най-масовите финансови операции през канала за Електронно банкиране на ОББ - превод между собствени сметки и обмяна на валута, захранване на собствена кредитна карта, потвърждаване на битови плащания и смяна на режим и плащане на данъци (чрез функционалността „Моите данъци“).

 

19.05.2015г.

Клиентите на ОББ вече ще могат да извършват най-масовите трансакции електронно и без сертификат

Функционалността е достъпна за физически лица и позволява извършване на основните трансакции

Възможност за основни трансакции от настолен компютър или мобилно устройство без да се налага да инсталират сертификат ще имат клиентите-физически лица на електронното банкиране на ОББ от 20 май 2015г.

Нововъведението ще им позволи напълно сигурно и само с въвеждане на потребителско име и парола да извършват най-масовите финансови операции:

 • превод между собствени сметки;
 • обмяна на валута;
 • захранване на собствена кредитна карта;
 • потвърждаване на битови плащания и смяна на режим;
 • плащане на данъци (чрез функционалността „Моите данъци“)
Новата възможност ще бъде достъпна за всички физически лица, клиенти на електронното банкиране на ОББ без необходимост от допълнителна заявка. По този начин банката се стреми да създаде удобна и сигурна среда за банкиране на своите клиенти, като улесни достъпа им до основни банкови трансакции в рамките на собствените им сметки.

В същото време трансакциите, насочени към сметки на други лица или фирми, ще продължат да се извършват с използване на сертификат, токен устройство или SMS на ниво отделна транзакция.

За удобство на клиентите си ОББ вече предлага възможността за вход в електронното си банкиране без сертификат, с верифициран с банката имейл адрес, който да послужи като потребителско име.

ОББ полага дължимата грижа за безопасността на своите клиенти и техните финансови операции, като напомня, че всеки потребител на електронното банкиране на ОББ също може да предпази своите лични и банкови данни и операции. Това е възможно, като се информира периодично за актуалните мерки за сигурност, публикувани в секцията Сигурност на електронното банкиране на ОББ. Наред с това ОББ обръща внимание, че никога не иска чрез уеб сайт или имейл лични данни или информация за потребителски имена, пароли, номера на банкови сметки или банкови карти.

Екипът на ОББ

 

22.04.2015г.

Еднократно верифициране на имейл адрес на физически лица при работа в Електронно банкиране

Уважаеми клиенти,

Бихме искали любезно да Ви напомним, че от 20 април 2015 г., в изпълнение на т.7.2 от Общите условия на ОББ за платежни продукти и услуги за физически лица, задължително условие за ползване на услугите в Електронно банкиране е клиентът да предостави еднократно електронен адрес, който да бъде верифициран от Банката. Предоставеният е-mail адрес може да се използва като потребителско име при вход в Електронното банкиране на ОББ, без сертификат или КЕП.

Информация относно процедурата по верификация е публикувана на интернет страницата на Електронно банкиране, в секциите Често задавани въпроси и Помощ.

Клиентите с верифициран през Електронно банкиране електронен адрес, които нямат регистрация в платежния портал UPAY, получават автоматичен достъп до него, като при желание могат да използват портала след приемането на Общите условия на ОББ АД за платежен портал за клиенти - физически лица.

Напомняме Ви да бъдете особено внимателни, когато чрез уеб сайт или имейл Ви поискат лични данни или информация за потребителски имена, пароли, номера на банкови сметки или банкови карти. ОББ никога не иска такъв вид информация по имейл.

Екипът на ОББ

 

24.03.2015г.

Ново удобство при вход в Електронно банкиране за физически лица

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви уведомим, че за удобство на нашите клиенти-физически лица от 24 март 2015г. при вход в Електронното банкиране на ОББ, без сертификат или КЕП може да се използва като потребителско име и верифицираният е-mail адрес.

По този начин клиентите на услугата ще имат лесен достъп за справки от всеки компютър или мобилно устройство без да е необходимо да помнят предоставения им от банката потребителски номер.

Екипът на ОББ

 


09.01.2015г.

Важна информация за Вашата онлайн сигурност

Уважаеми клиенти,

Във връзка със зачестилите опити за злоупотреби чрез използване на лични и банкови данни в Интернет, Ви обръщаме внимание да подхождате с нужната за Вашата сигурност бдителност към подобни опити, сред които са имитации на сайтове на е-банкиране с включени предложения за смяна на паролата, искания за посочване на лични данни, приканване от фалшиви сайтове или чрез имейл за сваляне на антивирусни програми или приложения. Ако откриете подобни нередности, молим да се свържете с нас на: 0700 117 17 или *7171 (за абонати на българските мобилни оператори на цена според тарифния план).

Обръщаме внимание, че Електронното банкиране на ОББ не извежда екран за принудителна смяна на парола при вход в системата и потвърждаването й с еднократни пароли!

Напомняме Ви периодично да се осведомявате чрез секцията Сигурност какви са Вашите задължения и да предприемате необходимите мерки за надеждна защита на компютрите, от които работите в Електронно банкиране. Имайте предвид, че съгласно Общите условия за платежни продукти и услуги, несъобразяването с инструкциите за сигурност е основание за ангажиране на Вашата отговорност при неразрешени платежни операции.

Екипът на ОББ

 

19.12.2014г.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали отново да Ви напомним, че от април 2014г. поддръжката на Windows XP и стандартния за системата браузър Internet Explorer 8 е прекратена, което прави компютри с такъв системен софтуер много по-уязвими към заплахи от злонамерен достъп и компютърни вируси, чиято цел е кражба на данни или финансови измами.

Антивирусните програми, които продължават да се предлагат за тази операционна система нямат надеждни актуализации. Категорично препоръчваме да не използвате Windows XP за достъп до Вашето интернет банкиране.

Молим да спазвате препоръките на ОББ за сигурност и при най-малко съмнение за необичайно събитие, свързано с използване на системата за интернет банкиране да затворите приложението и да ни сигнализирате на:
- За територията на страната: 0700 117 17
- От чужбина: +359700 117 17
- *7171 (за абонати на българските мобилни оператори на цена според тарифния план)
- info@ubb.bg

Екипът на ОББ

 

22.10.2014г.

Уважаеми клиенти,

Като следва най-добрите съвременни практики за поддържане сигурността на електронните плащания, услугата Интернет банкиране на ОББ преминава към използване на TLS протокол за криптиране на връзката между клиентския компютър и сървъра на банката.

В случай, че използвате браузър Internet Explorer и не успявате да заредите страницата за Интернет банкиране е необходимо да отворите меню Tools>>Internet options>>Advanced (Инструменти>>Опции за интернет>>Разширени), да натиснете бутон „Restore advanced settings” (Възстанови разширените настройки) и потвърдите с Apply (Приложи) и OK.

Екипът на ОББ

 

29.09.2014г.

Клиентите на ОББ с възможност за плащане на данъци и такси към община Пловдив в реално време

Клиентите на електронно банкиране на ОББ вече могат да заплащат в реално време всички видове местни данъци и такси и към община Пловдив, както и да получават справки за дължимите данъци. Така услугата вече предлага възможност за заплащане на данъци и такси в Столична община и общините Белоградчик, Бяла Слатина, Любимец, Мездра, Момчилград, Пловдив и Царево, и е достъпна от меню „Данъци и такси“ в електронното банкиране на ОББ.

Могат да бъдат платени както текущите, така и старите задължения, като плащането се отразява директно в системата на съответната община. За всяка успешно извършена операция клиентът получава електронна квитанция, която съдържа подробна информация за платеното данъчно задължение.

 

18.08.2014г.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви уведомим, че за Ваше удобство от 19 август 2014г. ОББ стартира нова безплатна информационна услуга за клиентите на Електронно банкиране, които нареждат преводи с опция RINGS за изпълнение през системата за левови преводи в реално време.

Благодарение на нововъведението ще получавате уведомителен SMS за всеки превод към RINGS, нареден през Вашия електронен профил. SMS-ът ще съдържа информация за сума, дата и час на извършване на превода.

С уважение,
Екипът на ОББ

 

17.04.2014г.

Сигурност на вашите данни в сайтовете на ОББ

Уважаеми клиенти,

Във връзка със сигурността на вашите данни в сайтовете на ОББ, бихме искали да Ви уверим, че банката не ползва Оpen SSL (open source) и информацията за вас и вашите операции не е застрашена от т.нар. Heartbleed bug.

Бихме искали също да уверим всички наши клиенти, че ОББ гарантира сигурността на плащанията и няма опасност от изтичане на информация в он-лайн пространството.

Екипът на ОББ

 

12.07.2013г.

Плащане на данъци и такси в реално време и към общините Любимец, Момчилград и Бяла Слатина

Услугата е достъпна през меню "Плащане на Данъци и такси". Можете да платите, както текущите и така и старите си задължения към тези общини, като плащането се отразява директно в техните системи.

 

18.05.2013г.

Индивидуалните клиенти на ОББ вече могат да разглеждат извлеченията си по кредитни карти и сметки в pdf формат през електронно банкиране

ОББ има удоволствието да информира своите индивидуални клиенти, че през Електронно банкиране имат възможността да получават извлеченията си по кредитна карта за преглед и печат и в pdf формат. Добавена е и нова функционалност за отказване от доставка на хартиено извлечение на адрес. Извлеченията и отказа са достъпни през меню Кредитни карти, а през меню Справки се предоставят извлеченията с движенията по сметки и в pdf формат.

 

05.04.2013г.

Клиентите на ОББ с възможност за плащане на данъци и такси към Столична община в реално време

Новата услуга е достъпна от меню "Данъци и такси" в електронното банкиране на ОББ. Благодарение на изградената онлайн връзка между системата на банката и тази на Столична община за данъци и такси клиентите могат да заплащат както текущите, така и старите си задължения, като плащането се отразява директно в системата на Столична община. още >

 

UBB 3-D Secure: Сигурно плащане с карта в Интернет


Защитете вашата карта от измамни трансакции в Интернет с UBB 3-D Secure. Научете повече за "Verified by Visa" и "MasterCard SecureCode" от ОББ и се регистрирайте онлайн тук: още >

 

Клиентите на електронно банкиране на ОББ вече могат да заплащат електронни фактури, издадени през eFaktura.bg.

Новата функционалност бе успешно внедрена от Обединена Българска Банка и Борика–Банксервиз, като така двете компании осигуряват на своите клиенти възможност за онлайн плащане на електронните фактури, чрез интегрирането на Електронно банкиране на ОББ със системата за издаване и управление на електронни фактури eFaktura.bg.

Удобството е и за Получателите и за Издателите на електронни фактури. Плащането по получени фактури се извършва без допълнително оскъпяване на превода, по бърз и удобен начин, а информацията за платената фактура се отразява автоматично при Издателя.

Услугата е достъпна, както с инициатива от електронно банкирането на ОББ, така и с инициатива от eFaktura.bg.

Валидна е за физически лица и бизнес клиенти на Електронно банкиране на ОББ, като предоставя следните възможности:

 • За Получатели на електронни фактури: плащане на е-фактури и справки за неплатени, платени и оспорвани фактури;
 • За Издатели на електронни фактури: справки за издадени е-фактури - неплатени, платени и анулирани.

 

Уважаеми клиенти,

С цел постигане на максимална сигурност при извършване на онлайн разплащания, достъпът до активни операции за представителите на Юридическите лица ще се разрешава единствено при работа с Квалифициран електронен подпис (КЕП) или сертификат на ОББ в комбинация с устройство за генериране на еднократни пароли U-code.

Лице, което е представител на повече от една фирма и работи с КЕП, трябва да се представя с отделен професионален КЕП за всяка от тях.

Лице, което е представител на повече от една фирма може да работи със сертификат от ОББ и едно U-code устройство за всички фирми.

Достъпът до U-online за справки и набиране на документи без подписване не се променя.

 

За Вашето удобно и сигурно банкиране ОББ Ви предлага U-code.

Какво представлява U-code?
U-code е електронно устройство, което генерира пароли за еднократно използване с цел повишаване на сигурността при достъпа до Интернет банкиране за активни операции.

Как работи U-code?
Само с две натискания на бутона на U-code получавате защитен достъп до Интернет банкиране на ОББ - U-online.

Първа стъпка:
Натиснете бутона на U-code, за да получите еднократна парола и я въведете на показаното Ви от U-online място. Паролата е шестцифрена и е валидна в рамките на 32 секунди.

Втора стъпка:
Преди да е изтекла валидността на паролата, натиснете повторно бутона на U-code и ще получите трицифрен код за валидност на сайта, който трябва да сравните с показания Ви от U-online .

Защо да избера U-code?
U-code Ви дава:

 • Сигурност – допълнителна защита за извършване на операции, заедно с Вашите пароли за вход и банков сертификат
 • Универсалност – едно U-code устройство за всички фирмени и лични сметки
 • Удобство – лесно за употреба, без допълнително инсталиране на софтуер
 • Мобилност – от всяка точка на света и по всяко време
 • Независимост – без SMS пароли
 • Надеждност – 5 годишен срок за използване на U-code устройство
 • Ниска цена – срещу еднократна такса от 20 лв. за ползване
 • Без ограничения – за всички клиенти на банката
 • Допълнително получавате възможност:

 • Да подадете заявка за нов сертификат през U-online
 • Да изтеглите нов сертификат с паролата от U-code
 • Как да получа U-code?
  В клоновата мрежа на ОББ.